Hotellet

Hotell Lilla Station, som är byggt år 1877 och ritat av arkitekterna bröderna Axel och Hjalmar Kumlien, ligger i de gamla stadsdelarna av Köping. Här finns många gamla vackra byggnader och kvarter att upptäcka. De flesta av Köpings muséer är också samlade här om man skulle vilja besöka dessa. Köpings bilmuséum, ungefär 100 m från hotellet, är ett av Europas bästa för den bilintresserade.
Direkt bakom stationen ligger småbåtshamnen som löper ut i Mälaren. Man kan faktiskt ta båten hit ända från Stockholm. En skön sommarkväll, är en promenad i den fina hamnen en av de bättre möjligheterna till avkoppling i närheten av stationen. Hamnkrogen Athos har uteservering för den som vill sätta sig en stund.  

Man kan också gå upp i vår vackra bokskog i friluftsområdet bara några hundra meter bort, strosa i skogsparkmiljö och titta på karparna i näckrosdammen.
Endast ett stenkast från Hotell Lilla Stations port, ligger den kända restaurangen Ögir, som arrangerar välbesökta musikevenemang. Till den kulturintresserade rekommenderar vi Hagateatern och Forum som ligger i Centrum.